Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Luty 05, 2012, 10:02:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Program do prowadzenia hodowli ptaków

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mistrzostwa Polski 2010  (Przeczytany 1030 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jot-ka11
Redaktor
Użytkownik
*

Reputacja 34

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora

« Odpowiedz #15 : Luty 13, 2010, 06:38:58 »

Nie wiem czy zarząd PFO został poinformowany o zawieszeniu członkostwa przez PZHKiPE.Na pewno nie mógł byc poinformowany o tym fakcie zarząd komisaryczny ponieważ uchwała o zawieszeniu członkostwa zapadła na zjeździe delegatów PZHKiPE, kiedy zarząd komisaryczny jeszcze nie istniał, a zarząd PFO praktycznie już nie istniał.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Reputacja 6

« Odpowiedz #16 : Luty 14, 2010, 12:51:32 »

Założyłem ten wątek, ale widzę dopiero teraz, że sprawy są dużo bardziej złożone, niż mogłoby się wydawać.
Na początku trzeba rozstrzygnąć czy PZHKiPE zawiesił swoje członkowstwo w PFO czy nie? Ten fakt pociąga za sobą bowiem określone skutki prawne. Sprawę należy wyjaśnić jak najszybciej.
Czy członkowie organizacji zawieszonej mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu delegatów i czy mają takie samo prawa głosu jak inni delegaci?
Okazuje się, że sprawy organizacji wystawy w Głogowie czy Bydgoszczy to tylko jakiś maleńki wycinek innego problemu.
Jeżeli "PFO JEST ORGANIZACJĄ DZIAŁAJĄCĄ ZGODNIE Z PRAWEM" to apeluję o szybkie rozstrzygnięcie wszystkich kwestii związanych z zawieszeniem członkowstwa w PFO.

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Reputacja 7

« Odpowiedz #17 : Luty 14, 2010, 10:59:59 »

NORWIK 24
Kilka moich uwag:
1.   Zgadzam się, że  do PFO powinno wpłynąć z Zarządu PZHKiPE powiadomienie o zawieszeniu członkostwa w tej organizacji. Proszę zatem o odpowiedź, czy istnieje taki zapis (pozwalający na zawieszenie działalności) w obowiązującym statucie PFO. Jeśli nie, to proszę określić konsekwencje dla Związku (wynikające z jakiego zapisu prawnego? Może są jakiś regulaminy?).
2.   O obrączkach w domyśle napisałem, że ani PZHKiPE ani i PFO nie mają zastrzeżonych wzorów i tylko w tym zakresie funkcjonują dobre obyczaje i  etyka członkowska oraz organizacyjna. Proszę mi wierzyć, że w obecnych warunkach prawnych mogę sobie prywatnie zamówić zarówno obrączki PZHKiPE, jak i PFO i nie poniosę żadnych konsekwencji. Jeśli Pan sądzi inaczej, to mogę to w tym roku zrobić. 
3.   Czy PZHKiPE może istnieć samodzielnie? A co do tej pory robił i robi? Przecież PFO od x lat nie działa? Chociaż -sprawiedliwie oceniając - ostatnio Zarząd Komisaryczny jest bardzo aktywny.
4.   Liczba członków PZHKiPE. Nawet, gdy liczyć będzie połowę z podanej przeze mnie liczby członków (a liczy dużo więcej, nie jestem upoważniony do podania dokładnej cyfry), to i tak będzie najliczniejszą organizacją w Polsce. Na dodatek posiadającą terenowe struktury organizacyjne.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Reputacja 31

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem

« Odpowiedz #18 : Luty 15, 2010, 02:16:20 »

Według mojej wiedzy PZHKiPE nie zawiesiło swojego członkostwa w PFO tylko zawiesiło wpłacenie składki na rzecz PFO.Taka decyzja z tego co wiem była podyktowana faktem że PFO nie dostarczyło na czas członkom PZHKiPE obrączek na rok 2009.Dlatego na br.PZHKiPE samo dla siebie zamówiło obrączki.

jankanarek
Gość
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 18, 2010, 08:49:47 »

Dnia 18-04-2010 Czeladź. Zjazd delegatów PFO zagłosował za wyborem organizacji Mistrzostw Polski w 2010 r ze względu na fakt że była zgłoszona na piśmie tylko jedna propozycja chęci organizowania Mistrzostw Polski PFO ze strony oddziału PZHKiPE Czeladź.
Delegaci PFO wybrali ofertę Czeladzi tak więc Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2010 odbędą się w Czeladzi w dniach od 5 do 12 grudnia 2010 roku

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!